Vitajte na našich stránkach!

Spôsob výberu dosky z titánovej zliatiny

Zliatina titánu je zliatina zložená z titánu a ďalších prvkov.Titán má dva druhy homogénnych a heterogénnych kryštálov: tesne uzavretú šesťuholníkovú štruktúru pod 882 ℃ α titán, kubický centrovaný s telom nad 882 ℃ β titán.Teraz sa poďme s kolegami z oddelenia technológie RSM podeliť o metódu výberu platní z titánovej zliatiny

https://www.rsmtarget.com/

  Technické požiadavky:

1. Chemické zloženie dosky z titánovej zliatiny musí spĺňať ustanovenia GB/T 3620.1 a povolená odchýlka chemického zloženia musí spĺňať ustanovenia GB/T 3620.2 pri opätovnej kontrole Demanderom.

2. Prípustná chyba hrúbky dosky musí spĺňať ustanovenia tabuľky I.

3. Prípustná chyba šírky a dĺžky tabuľky musí spĺňať ustanovenia tabuľky II.

4. Každý roh dosky sa zreže pokiaľ možno do pravého uhla, pričom šikmé rezanie nepresiahne povolenú odchýlku dĺžky a šírky dosky.

Zliatinové prvky možno rozdeliť do troch kategórií podľa ich vplyvu na transformačnú teplotu:

① Stabilná fáza α, prvky, ktoré zvyšujú teplotu fázového prechodu, sú α Stabilné prvky zahŕňajú hliník, uhlík, kyslík a dusík.Hliník je hlavným zliatinovým prvkom titánovej zliatiny, ktorý má zjavné účinky na zlepšenie pevnosti zliatiny pri izbovej teplote a vysokej teplote, zníženie špecifickej hmotnosti a zvýšenie modulu pružnosti.

② Stabilná β fáza, prvky, ktoré znižujú teplotu fázového prechodu sú β Stabilné prvky možno rozdeliť do dvoch typov: izomorfné a eutektoidné.Používajú sa výrobky zo zliatiny titánu.Prvý zahŕňa molybdén, niób, vanád atď.;Ten zahŕňa chróm, mangán, meď, železo, kremík atď.

③ Neutrálne prvky, ako je zirkónium a cín, majú malý vplyv na teplotu fázového prechodu.

Kyslík, dusík, uhlík a vodík sú hlavné nečistoty v zliatinách titánu.Kyslík a dusík v α Vo fáze je veľká rozpustnosť, ktorá má výrazný spevňujúci účinok na zliatinu titánu, ale znižuje plasticitu.Všeobecne sa stanovuje, že obsah kyslíka a dusíka v titáne je 0,15 až 0,2 % a 0,04 až 0,05 %.Vodík v α Rozpustnosť vo fáze je veľmi malá a príliš veľa vodíka rozpusteného v titánovej zliatine bude produkovať hydrid, čím sa zliatina stane krehkou.Vo všeobecnosti je obsah vodíka v titánovej zliatine kontrolovaný pod 0,015 %.Rozpúšťanie vodíka v titáne je reverzibilné a možno ho odstrániť vákuovým žíhaním.


Čas odoslania: 14. októbra 2022